Mikropigmentáció

A mikropigmentáció, más néven hajtetoválás egy optikai hajsűrítés. Lényege, hogy az eredeti haj színével azonos apró pontokat tetoválunk a fejbőrre, így egy élethű, borostaszerű látványt kapunk. 

A mikropigmentáció nem azonos a hagyományos tetoválással. Ez egy speciális technika, más eszközökkel és más alapanyagokkal. Más szakmai tudást is igényel.

Hatékony megoldás a kopaszodással szenvedők számára, legfőbb előnye, hogy a kopaszodás bármely stádiumában alkalmazható. 

Férfiaknál és nőknél is egyaránt alkalmazható, elvégeztével visszaadja viselője számára a kopaszodás miatt elvesztett magabiztosságát. 

Mikor ajánljuk?

-Amikor a hajhullás mértéke még nem súlyos, és a hajbeültetés még nem indokolt, vagy a páciens nem szeretne akkora beavatkozást.

-Amikor a hajhullás mértéke már annyira súlyos, hogy a hajbeültetés önmagában már nem elég. Ha a kopaszodás előrehaladottabb, és nem maradt elég donor hajszálad a teljes fejtető fedésére,  akkor a mikropigmentáció kiegészítésképpen is alkalmazható. 

-Amikor a kopaszodásod már annyira kiterjedt, hogy a hajbeültetés egyáltalán nem opció. Mikropigmentációval borostaszerű haj tetoválható a fejtetőre, így az összhatás olyan lesz, mintha hajad csak rövidre lenne vágva.

-A mikropigmentáció ajánlott korábbi hajátültetés vagy műtét után maradt hegek elfedésére, halványítására is.

A beavatkozás menete

A beavatkozást minden esetben hajállapot felmérés előzi meg. Az orvosi konzultáció során megnézzük, fejbőröd alkalmas-e a mikropigmentációra. Ezután meghatározzuk a tetoválandó terület nagyságát és megbeszéljük a kezelés menetét, válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

A kezelés előtt javasolt egy bőrgyógyász véleményét is kikérni.

A mikropigmentáció módszerével az eredeti haj színével azonos apró pontokat tetoválunk a fejbőrre. Az eszköz vékonyabb, mint egy átlagos tetováló tű, és nem hatol olyan mélyre a bőr rétegeibe, így a pontok nem folynak össze, hanem különálló pontok maradnak, borostaszerű látványt eredményezve. Ennek érdekében a pigmentálás több lépcsőben történik.

Az igazán természetes és sűrű hatás érdekében legalább 2 alkalomra van szükség. Amennyiben nem csak sűrítésről van szó, hanem a kopasz fejbőrt színezzük, akkor indokolt a 3 alkalom.

A beavatkozás után egy hétig nem érheti napfény a fejbőrt, nyáron ajánlott fényvédő krémmel vagy kalappal megóvni a fejtetőt.

A beavatkozás egyéni adottságoktól függően 5-7 évig nyújt megoldást, a bőrbe vitt festékanyag fokozatosan elhalványodik az évek során. A kezelés igény szerint megismételhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük